Nieuws

Welkom bij het Liftin-team Guy Deelkens!

14/03/2023

website.png

Liftin verwelkomt Guy Deelkens als nieuwe expert ouderenzorg!

Als verpleegkundige met aanvullende managementopleidingen en meer dan 15 jaar ervaring in directiefuncties binnen de ouderenzorg is Guy dé expert voor uw zorginstelling. We zijn ervan overtuigd dat Guy met zijn expertise en toewijding heel wat kan betekenen en invulling kan geven aan opdrachten zoals:

  • Interimopdrachten in managements- en directiefuncties binnen woonzorgcentra en instellingen voor langdurige zorg.
  • Coachen en begeleiden van teams bij uitdagingen t.a.v. leiderschap, zorgorganisatie, facilitaire en logistieke processen.
  • Strategische oefeningen binnen de sector ouderenzorg.
  • Coaching en support bij het toepassen van wet- en regelgeving in de ouderenzorg.
  • Financiële en administratieve dossiers en optimalisaties

Wil u meer weten over de mogelijkheden die we kunnen bieden? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

LIFTIN IS KLAAR VOOR HELDER 2031

28/02/2023

untitled-design-70.png

Hoe ziet de woonzorgsector van de toekomst eruit? Het is een vraag die zich na de turbulente Covid-jaren steeds vaker stelt binnen bestuursorganen. Het steeds veranderende tijdperk waarin we ons momenteel bevinden, dwingt directies van woonzorgcentra om over de opdracht en prioriteiten binnen de sector te reflecteren en om strategische beslissingen te nemen met het oog op de toekomst.

Tomorrowlab ontwikkelde in opdracht van Zorgnet-Icuro een werkinstrument dat bestuursorganen handvaten zal geven voor het maken van die strategische toekomstoefeningen. Dit traject rond de toekomst van de zorg voor ouderen kreeg de naam HELDER 2031.

Onze collega Luc Rosseel volgde de opleiding via Zorgnet Icuro en staat als erkend facilitator klaar om uw instelling te helpen met de implementatie van deze toolkit om uw strategische doelstellingen te formaliseren.

Interesse in een samenwerking? Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren via luc.rosseel@liftin.be.

Gelukkige nieuwjaar van het voltallige Liftin team!

30/12/2022

untitled-design-64.png

Het voltallige Liftin team wenst u een prachtige oudejaarsavond en alvast een gelukkig nieuwjaar vol mooie, nieuwe opportuniteiten en geluk!

GVT Gandae

01/01/2022

Liftin is voor de eerste maal gestart in een VAPH organisatie m.n. GVT Gandae : 

Het gezinsvervangend tehuis Gandae (vzw) is een residentiële voorziening voor werkende volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Door individueel aangepaste begeleiding biedt GVT Gandae de bewoners een thuis waar ze zich goed voelen. 
GVT Gandae begeleidt de bewoners bij de uitbouw van een volwaardig functioneren in de maatschappij. Een zinvolle daginvulling wordt aangeboden aan bewoners van gepensioneerde leeftijd en bewoners die omwille van economische of medische redenen al dan niet tijdelijk werkloos zijn

Eindejaarswensen

31/12/2021

Liftin, uw partner in crisismanagement

15/03/2021

Business Continuity Planning (BCP) tijdens COVID in de residentiële ouderenzorg

 

Als interim- en coachingorganisatie is Liftin in 2020 door de Vlaamse overheid aangesteld om ondersteuning te bieden aan ouderenzorgvoorzieningen door het inzetten van crisismanagers in de COVID problematiek.

Hilde Dierckx en Ine Bauters, alsook Luc Demyttenaere en Myriam De Bruyn hebben tot op heden namens Liftin in 7 verschillende woonzorgcentra de functie van crisismanager op zich genomen. 

Hierbij hebben ze directieleden, leidinggevenden alsook medewerkers bijgestaan in de dagelijks variërende complexe beleidsmatige- en operationele uitdagingen. 

 

De specifieke expertise en jarenlange praktijkervaring van onze interimmanagers sluit steeds aan bij de noden van de dag. Zo hebben ze onder andere per direct taken van directie en leidinggevenden overgenomen bij hun afwezigheid, de personeelsplanning aangepast, COVID maatregelen à la minute bijgesteld (met focus op cohortering) en is er ook mentale support gegeven aan wie het nodig had. 

Een heldere en eerlijke communicatie staat centraal in geval van interim- en crisismanagement! De verwachtingen van alle betrokkenen dienen duidelijk en correct afgestemd te zijn op een situatie die onvoorspelbaar kan evolueren. 

Dankzij de jarenlange ervaring als directielid en/of leidinggevende zijn onze interim/crisismanagers in staat om waar nodig het roer in handen te nemen en dit binnen het eigen (strategisch) beleid van de zorginstelling. Taakgerichtheid, actie en focus op mogelijke opportuniteiten staan hoog op de agenda, bv bij onvoorziene problemen in de supply chain. Risicomanagement en -beheersing is dan ook een fundamentele competentie van onze interim/crisismanagers waar we trots op zijn!!

Het is onduidelijk wat de komende weken en maanden gaan brengen. Vanuit Liftin staan we paraat om zorginstellingen te ondersteunen en te coachen in de dagelijkse operationele alsook strategische beleidsuitdagingen!!

Bart Van Daele hoofdarts AZ Jan Palfijn

11/01/2021

Vanaf 11 januari wordt Bart Van Daele hoofdarts in het Gentse AZ Jan Palfijn. Hij volgt in die functie dokter Bruno Heyndrickx op die zijn mandaat op 1 januari neerlegde. Tegelijk start de raad van bestuur de zoektocht naar een 'definitieve' hoofdarts.

Hoelang Bart Van Daele zijn functie in AZ Jan Palfijn zal uitoefenen, is onbekend. In de mededeling heet het dat dit 'hoe dan ook voor bepaalde duur is, namelijk voor de duur van het doorlopen van de selectieprocedure voor de aanstelling van de finale hoofdarts." Van Daele zal ook slechts deeltijds beschikbaar zijn voor het ziekenhuis.

 

artikel Artsenkrant

5f9c909f-73df-41a6-aac8-5e54e9acd9f3_4_5005_c.jpeg

Interim management Heilig Hartziekenhuis Lier

04/01/2021

c91831fa-eff9-45b3-8392-f0ae6fdc8f59.png

Omwille van de afwezigheid van één van haar directieleden, deed H.Hart Lier beroep op Liftin om een ervaren profiel aan te leveren. Deze samenwerking start op 04.01.2021.

Kerstwensen

25/12/2020

 

 

 

 

Liftin begeleidt OBASI op haar strategische beleidsdag

09/12/2020

Liftin faciliteert de beleidsdag van OBASI. We maken er samen een geslaagde dag van.

obasi.png

Crisismanagement WZC : Liftin uw partner

17/11/2020

Liftin werd onlangs gevraagd in enkele woonzorgcentra om een crisismanager te zoeken die de organisaties bijstaat in de dagelijkse organisatie en aanpak van de COVID-19 crisis. Check onze refenrenties.

Liftin pakt uit met een nieuwe website

01/11/2020

Liftin geeft zijn groeipad verder vorm door het ontwikkelen van een nieuwe website in samenwerking met Encima.

encima.png

Samenwerken?

Elke samenwerking begint met een vrijblijvend gesprek

Contacteer ons